Wereld meningitisdag 24 april: helpt u ons?

  • image

Elk jaar is het op 24 april wereldmeningitisdag.

Op deze dag vragen mensen wereldwijd aandacht voor meningitis, een ziekte die binnen 24 uur kan toeslaan met levenslange gevolgen.

Helpt u ons dit bekend te maken?

 

Elk jaar is het op 24 april wereldmeningitisdag.

Op deze dag vragen mensen wereldwijd aandacht voor meningitis, een ziekte die binnen 24 uur kan toeslaan met levenslange gevolgen. 

De symptomen van meningitis lijken op die van een griep maar ook soms op die van Covid-19. 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een wereldwijde routekaart om - vermijdbare vormen van - meningitis tegen 2030 te overwinnen, een mijlpaal die de strijd erkent van miljoenen mensen wereldwijd die zelf of wiens naaste door meningitis zijn getroffen.

Ondanks deze mijlpaal, blijven er grote uitdagingen bestaan. Los van het feit dat niet alle vormen van meningitis te voorkomen zijn door vaccinatie, is het belang van snel handelen evident.

Helaas kennen veel mensen de ziekte niet en zijn de symptomen gemakkelijk te verwarren met die van een griep. Voor zowel de patiënt zelf, zijn naasten als de huisarts(assistente)! 

Maar meningitis is éen van de snelst verlopende infectieziekten die er bestaan. En een vertraging in de diagnose en behandeling eist levens of zorgt voor soms levenslange restverschijnselen.
Daarom is het zo belangrijk dat zo veel mogelijk mensen deze ziekte en haar symptomen kennen. Zodat niemand later hoeft te zeggen "had ik het maar geweten ..."

En hier kunt u een belangrijke rol spelen. Want door dit bericht te delen met uw familie, vrienden, collega's en bekenden kunt u helpen om meer mensen op de hoogte te brengen van meningitis en de gevolgen!​

Helpt u ons alstublieft mee?

De symptomen van meningitis? Die vindt u onder  deze link.

Hoe kunt u helpen?

Helpen kan door

Bekendheid te geven aan meningitis

Dit bericht en de symptomen van meningitis te kopiëren zoveel mogelijk te delen via social media.

Ervaringen te delen

Ervaringsverhalen blijven hangen. Al meerdere malen hebben ervaringsverhalen er voor gezorgd dat mensen de meningitis snel herkenden en adequaat konden handelen! 
Heeft u een eigen ervaring met meningitis (hersenvliesontsteking) en/of sepsis (bloedvergiftiging) en wilt u deze met ons delen? Dan zorgen wij er voor dat zoveel mogelijk mensen deze lezen.
Klik hier voor meer informatie

Tijdelijke profielfoto op Facebook

Heeft u een Facebook account? Dan kunt u uw profielfoto op Facebook te voorzien van een tijdelijk frame via deze link. Samen met duizenden mensen wereldwijd ....