Experts sturen brandbrief aan staatssecretaris over vaccin tegen meningokokken B

Oproep om herziening advies Gezondheidsraad voor 20 experts want ‘Vaccin Meningokokken B voorkomt sterfte van kleine kinderen’.

Verschilende media gaven op 13 en 14 maart aandacht aan de brief van twintig experts aan staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid over meningokokken B vaccinatie. Zij roepen de staatssecretaris in hun brief op de Gezondheidsraad te vragen haar negatieve advies over het vaccin tegen Meningokokken B te herzien. Want het 'vaccin tegen Meningokokken B voorkomt sterfte van kleine kinderen’.

De NMS heeft de brief mede ondertekend. Zoals al eerder door de NMS gemeld en ook benoemd in de open brief van ouders aan de overheid, zijn na het advies van de Gezondheidsraad nieuwe resultaten uit Engeland beschikbaar gekomen over de werkzaamheid en bijwerkingen van het meningokokken B vaccin. Die nieuwe resultaten zijn erg positief: het vaccin doet zijn werk goed en het aantal ziektegevallen vermindert, waarbij de bijwerkingen volgens verwachting en acceptabel zijn. Deze nieuwe informatie maakt het zeker de moeite waard om opname van het meningokokken B vaccin in het Rijksvaccinatieprogramma in heroverweging te nemen.