Wereldmeningitisdag - 24 april

24 april is het wereld meningitis dag. Een dag die door de wereld meningitis organisatie (CoMO) in het leven is geroepen. Al heel wat jaren wordt wereldwijd op verschillende manieren aandacht besteed aan meningitis/sepsis op 24 april.

Zoveel mogelijk mensen bereiken is het doel van de NMS op 24 april. De doorgeefboeken 'Zij kregen meningokokkenziekte' lagen ervoor klaar, het projectplan was klaar, boekpresentaties stonden in de steigers en zo ook het aanbieden van boeken aan 'stakeholders' in de medische en politieke wereld en aan de media.

Maar toen kwam het coronavirus, een andere vreselijke ziekteverwekker die de hele wereld in zijn greep heeft. En dat heeft gevolgen voor onze invulling van wereld meningitis dag. We hebben onze plannen helaas in de ijskast moeten zetten.

Maar het boek 'Zij kregen meningokokkenziekte' is er. De gedrukte versie kunt u bij ons bestellen. De PDF ervan kunt u van 24 tot en met 27 april downloaden.  

'Zij kregen meningokokkenziekte' vertelt de verhalen van Sammie, Marjon, Amber, Mike, Denise, Noa, Maurits, Daniël en Carsten. Laten we hen nooit vergeten. Laten we nooit vergeten dat meningokokkenziekte nog steeds iedereen zomaar kan overkomen - uit het niets. En laten we vooral weten dat deze ziekte inmiddels voor een heel groot deel kan worden voorkomen met hulp van vaccins.