Kim's blog nr 1 - juli 2023: vierdaagse week en vakantie

Mijn eerste officiële blog gaat over activiteiten die ik tijdens mijn vakantie heb ondernomen.
Centraal hierin staat mijn hulp tijdens de 33e Twentse rolstoelvierdaagse.  Die wordt ieder jaar gehouden in de laatste volle week van juli. Dat houdt in dat de vrijdag van de vierdaagse in juli moet zijn. De Vierdaagse van volgend jaar staat al op mijn kalender!

Zondag 23/07/2023

huisje op campingDe zondag van vertrek. Alles in de auto en onderweg. Een rit van ongeveer 230 km voor de boeg. Gelukkig nog redelijk goed weer en niet al te druk onderweg. Na anderhalf uur even gestopt om mijn rug en benen te strekken.

Aangekomen op camping 'Mooi Delden' mijn auto leeg geruimd en laptop geïnstalleerd om tv te kunnen kijken. Verder rustig aan gedaan en met wat mensen op de camping gesproken en gegeten in de kantine van de camping.


Maandag 24/07/2023

Overdag boodschappen gehaald. Gelijk voor de hele week zodat ik maar 1x de auto nodig heb hiervoor. Het dorp waar ik verblijf is voor mij bekend terrein. De rolstoel vierdaagse is een jaarlijks terugkerend evenement waar ik al sinds mijn 14e kom.

 

 

Op maandagavond is traditie dat het criterium gereden wordt. Ooit reed ik zelf mee maar door omstandigheden lukt dit niet meer. Nu help ik met het regelen van verkeer. Zo blijf ik toch betrokken.
Net voor het criterium heb ik mijn kleding en benodigdheden voor de rest van de week opgehaald bij het vrijwilligerspunt. Hierdoor kan ik alvast een planning maken van de andere dagen die nog gaan komen.

Na het criterium weer terug naar de camping en rustig aan doen. Het weer is namelijk omgeslagen en het regent. Op de camping nog wel met de hond geknuffeld. Deze is van de eigenaresse en weet welke locaties ze mag bezoeken.

 

Dinsdag 25/07/2023

De eerste officiële dag van de Vierdaagse. Ik ben ingedeeld op een van de rustposten in de omgeving. In de ochtend meld ik me bijtijds om te vertrekken naar de eerste stop voor de deelnemers.

Bij de start zijn al verschillende journalisten van regionale programma’s. Er zijn dit jaar drie afstanden. 15 km, 30 km en 50 km. Voorgaande jaren was er ook nog de 70 km, alleen waren er te weinig inschrijvingen waardoor deze deelnemers nu 50 km volbrengen.

Aangekomen op mijn locatie alles gereed gemaakt zodat iedereen zijn stempel kan halen.

 

Hier loopt de cameraploeg van RTV Oost rond. Zoals ieder jaar maken zij een verslag rondom de Vierdaagse met interviews op locatie. Meestal dus ook met  één van de vrijwilligers.

Omdat ik de stempelpost beman word ik ook geïnterviewd. Hierdoor word ik de volgende morgen ook bij terugkomst herkend in het dorp.


In de avond is bij het café van de startlocatie een bingo en muziek bingo georganiseerd. Een gezellige avond met voor mij 2 kleine prijsjes.

Woensdag 26/07/2023

De ochtend begint droog. Omdat onze stempelpost ver van de start is gaan we met de auto. Ik mag meerijden met de andere vrijwilliger waarmee ik op de stempelpost zal staan. Dit was de dag ervoor besproken.
Zelf ben ik nog nooit op die locatie geweest omdat daar alleen de lange afstanden langs komen. Het is een klein cafeetje met een oude molen ernaast. Ook hier is een start van een evenement waardoor ik veel vragen krijg.

Op locatie aangekomen komen al snel onze eerste deelnemers aan. Zij mogen pas om 12:00 uur vertrekken omdat anders de verkeersregelaars en andere stempelposten nog niet bemand zijn. Ik help deelnemers uit hun handbike naar de toiletten en klets bij over de routes. Wij hebben alleen de 50 km op onze stempelpost.

Ieder jaar rijden dezelfde mensen achteraan waardoor je ook precies weet of je alle deelnemers gestempeld hebt. Tussendoor komen er ook nog wat parcourswagens en de reparatiedienst langs om te controleren of alles goed gaat. Deze auto’s rijden op de route om deelnemers met pech te helpen.

Na vertrek van onze post naar de startlocatie wordt het donker met regen en onweer. Zelf ga ik na terugkomst het dorp in waardoor ik ook volledig natgeregend terugkom op de camping. In de avond nog een leuke pubquiz. Hierdoor verveel je jezelf niet snel.

Donderdag 27/07/2023

Alweer dag 3 van de Vierdaagse. Vandaag mijn post op het gemeentehuis in Goor. Dit is niet ver van Delden
maar door de regen besluiten we met de auto te gaan.
De deelnemers van de 30 km en de 50 km route komen langs. Ook hier mag pas vanaf bepaalde tijd worden vertrokken. We zijn op locatie ook iets verplaatst
vanwege de regen zodat de deelnemers droog kunnen wachten met een heerlijk drankje.

Hier zijn we ook rond 14.00 klaar en kunnen we naar de startlocatie om de deelnemers weer te ontvangen. Omdat ik best hoofdpijn had door het weer, heb ik nog een paar uur geslapen op de camping. 's Avonds zou de barbecue zijn. Die wordt iets aangepast door het weer en het café heeft de grill aangezet. Deze avond is er ook voetbal op de schermen waardoor het entertainment waarvoor gezorgd is bijna geen aandacht meer krijgt. Zelf doe ik nog wat bordspelletjes met een van de deelnemers om daarna terug naar de camping te gaan. Op de camping heb ik nog wat gedronken met mijn buurvrouw daar die er ook altijd is. Zij hebben een seizoensplaats op de camping.

Vrijdag 28/07/2023

De laatste dag van de Vierdaagse. Omdat mijn collega geen beschikking over een auto heeft, rijd ik naar de laatste post. Deze ligt ook best ver en daarom zie we ook alleen de 50 km deelnemers.

Omdat vrijdag vanaf 09.00 gestart mag worden omdat iedereen voor 14.30 terug moet zijn voor de intocht, zijn we al vroeg op pad. Het is een mooie locatie met een banner van 'beste terras' van Nederland. Dat ons niets tekort zal komen is dus te verwachten.

Na wat kleine buien komen de eerste deelnemers. Zij drinken wat en vertrekken weer. Een van de deelnemers is op de verkeerde route beland maar mag daar blijven omdat de tijd anders niet haalbaar is. Wij kunnen terug naar de start.

We leveren de spullen in en ik breng mijn auto op de camping. Met de handbike naar de eindlocatie zodat ik met de deelnemers de intocht kan meerijden. Het is gezellig in het centrum van Delden en er staan veel mensen. Gelukkig is het ook droog en schijnt de zon. Bloemen vastgehouden van een van de deelnemers en zo rijd ik mee.

Dat was dan de Vierdaagse van dit jaar. Op de campingnog wat drinken met een aantal deelnemers en de eigenaren van de camping. 's Avonds nog wat potjes Yahtzee met de buurvrouw en alvast mijn auto grotendeels ingepakt. 

Zaterdag 29/07/2023

Heerlijk uitgeslapen. Ik moet rond 12.00 uitchecken op de camping dus de overige spullen in mijn auto gedaan. En hierna nog bij de buurvrouw gekletst. Ook bij hen mogen lunchen zodat ik veilig weer naar huis kan vertrekken.

Maar eerst mijn verblijf voor volgend jaar bespreken en tanken in Duitsland. Hierna vertrek ik naar huis. Na 2 uur rijden stop ik om even wat te drinken en benen te strekken. Daarna rijd ik door en thuis alle spullen meteen weer opgeruimd.

Nu nagenieten en de normale planning weer volgen.

 

Als kers op de taart hoor ik dat ik nog ga kamperen in augustus èn er staat ook nog een festival op de planning. Ook start ik in augustus met werken en krijg ik mijn operatiedatum te horen. Dus nog genoeg op de planning!

Groetjes, Kim