Intravacc en Janssen Pharmaceuticals, Inc. starten ontwikkeling van meningkokken B vaccin

Persbericht (vrije vertaling)
29 juli 2013

Intravacc, het Instituut voor Translationele Vaccinologie, en Janssen Pharmaceuticals, Inc (Janssen) werken samen in een vierjarig onderzoek naar de ontwikkeling van een vaccin tegen meningokokken B.

Janssen maakt gebruik van het technologieplatform van Intravacc voor dit vaccin. Dierlijke studies hebben aangetoond dat dit vaccintype goed wordt verdragen.

Meningokokkenziekte

Meningokokkenziekte (meningitis en sepsis) wordt voornamelijk veroorzaakt door serogroepen A, B, C, W135 en Y meningokokken. De geschatte wereldwijde incidentie is 500.000 gevallen per jaar waarvan 10% overlijdt. Ongeveer 20% houdt restverschijnselen op lange termijn, waaronder gehoorverlies, blijvende hersenbeschadiging en amputaties.

Vaccins tegen meningokokken

Vaccins tegen meningokokken A, B, C, W135 en Y zijn in de laatste twee decennia ontwikkeld. MenB vaccins tegen een specifieke stam zijn gebruikt voor epidemieën in Noorwegen en Cuba (1980) en Nieuw-Zeeland (2004-5).
De bestaande vaccins en de inspanningen van Intravacc en Janssen zijn veelbelovend in de strijd tegen meningokokkenziekte in de nabije toekomst.

Over Intravacc

Intravacc is een non-profit, overheid-based, vaccin instituut met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van de ontwikkeling van vaccins.
Lees het volledige persbericht (Engels) over de ontwikkeling van een menB vaccin op de website van indraai