Kim's blog nr 5- april 2024: een nieuwe prothese en leren lopen

Het is alweer even geleden dat ik wat geschreven heb. Dit komt door een drukke tijd met werk, revalidatie, trainen en weer leren lopen na bijna 4 maanden in mijn rolstoel.

Gelukkig kon ik het lopen redelijk snel weer oppakken en was de revalidatie te combineren met leren lopen en trainen.
Dat beginnen met weer leren lopen duurde trouwens ook nog wat dagen omdat mijn prothese niet meer de juiste maat had. Dus werd er eind maart een 3-daagse sessie in Amsterdam ingepland om deze te maken en zo af te stellen dat ik kon beginnen.

Voordat het zover was heb ik nog wel heel wat stress gehad omdat de goedkeuring van de verzekeraar er nog niet was. Dus ook de week voor de 3-daagse in Amsterdam nog een halve dag aan het bellen geweest met de verzekeraar zodat ik wat zekerheden had.

De week van de 3-daagse vertrek ik op woensdagochtend om 06:00 richting Amterdam. Daar wordt eerst een gipsafdruk gemaakt van mijn stomp. Die hebben ze nodig om de prothese koker te maken. Omdat ik nog niet kan lopen doe ik wat kleine testjes voor kracht met de fysiotherapeut.

 

Afsluiten van de eerste dag

Om niet iedere dag zo vroeg te moeten opstaan heb ik in Loosdrecht een hotel geboekt. Moe maar voldaan ga ik naar het hotel na de eerste dag. Daar aangekomen drink ik eerst wat omdat ik pas een uur later kan inchecken. De rest van de avond doe ik rustig aan en bekijk nog wat in de omgeving van het hotel, ook omdat ik nog niet weet wat de volgende dag gaat brengen.

De tweede dag

's Morgens weer op tijd opgestaan, ontbeten en weer naar Amsterdam. Daar  aangekomen was de proefkoker klaar. Deze trok ik aan.

Omdat er altijd nog wat knelpunten zijn, wordt er ter plaatse steeds gelopen en waar nodig een aanpassing gedaan. Omdat deze dag veel gelopen wordt, kost het veel energie. Na het vele aanpassen is de koker verstevigd. De kans dat er op korte termijn nog een nieuwe komt is groot omdat er door het lopen nog vocht verdwijnt uit mijn stomp. Dus voor nu 2 extra stompkousen mee mocht er ruimte ontstaan. Na veel lopen weer naar het hotel. Daar ook veel lopen zodat ik kan voelen wat er morgen weer aangepast moet worden.

 

Weer terug bij het hotel eerst douchen en daarna eten. Omdat het mooi weer is bekijk ik nog de andere kant van waar ik verblijf. Mooi uitzicht en er komt nog een vrouw met haar grote Berner Sennenhond. Daar voer ik nog een heel gesprek mee en ik knuffel even met de hond, ook omdat ik op zulke tripjes mijn eigen honden altijd mis. Dus is een mooie afleiding. Daarna drink ik nog wat in de hotelbar en maak een praatje met wat mensen.

De derde dag

Alweer de laatste ochtend dus ontbijten daarna op mijn kamer alles inpakken en uitchecken. En weer naar Amsterdam. Daar aangekomen bespreken we de vorige dag en komen er achter dat er nog veel aangepast moet worden, dus weer veel testen en aanpassen. Hierna ook weer veel lopen en een mini-parcours met de fysiotherapeut. Zo kunnen ze door middel van video zien wat het proces is na een aantal maanden. We bespreken alles voor de komende week en maken afspraken. De komende weken nog iedere vrijdag trainen in Amsterdam ook zodat alles nog aangepast kan worden. Bij deze vrijdagen horen sporten en zwemmen. En dan dus eventuele aanpassingen.

Drie weken later

Op het moment van dit schrijven ben ik 3 weken onderweg. Dus nog een tijd te gaan, ook omdat niet zeker is of de operatie van december 2023 op langere termijn effectief is. Eind april/begin mei heb ik ook nog controle in het AMC. Maar voor nu volhouden en zo af en toe een rustdag plannen voor mijn benen. Verder zo min mogelijk mijn rolstoel gebruiken. En vooruit kijken, er staat nog veel op de planning komende maanden weer. Maar daar schrijf ik later weer over!

Bedankt voor het lezen weer!!

Kim