Boeken

Onderstaande boekjes zijn via e-mail bij ons aan te vragen.

Pim de pneumokok - zo lang de voorraad strekt

In navolging van het boekje over meningokokkenziekte, is er ook een boekje verschenen over pneumokokken. Hierin vertelt Pim de pneumkok over de ziektes die hij en zijn familie kunnen veroorzaken: hersenvliesontsteking, bloedvergiftiging, longontsteking en oorontsteking. Zijn verhaal wordt ondersteund door tekeningen. Het is bedoelt voor kinderen in de lagere schoolleeftijd, maar ook voor volwassenen een handig hulpmiddel om meer kennis te krijgen over de pneumokok.

Het boekje is geïllustreerd door Jillian Schirnhofer, o.a bekend van het televisieprogramma 'Jill' op AVROTROS, teken-, knutsel- en bakboeken, de romans van Elvy. 

Prijs: € 7,50 inclusief verzendkosten. Voor donateurs € 5,00. (ISBN/EAN-978-90-805475-6-8)

Voorkant PimPim 2 (1)Pim 3

 

Meningokokkenziekte, Menno de meningokok vertelt - nog enkele exemplaren

Menno

De NMS geeft een boekje uit voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het boekje heeft 36 pagina's, waarvan 22 full color tekeningen zijn.
Wat is nu precies meningokokkenziekte?
Wat gebeurt er in je lichaam, wat doen de dokters, wat kun je er aan overhouden en hoe het gaat als je weer naar huis gaat.
Ook voor volwassenen kan het een goed hulpmiddel zijn om te begrijpen wat er precies gebeurd is!

Prijs: € 7,50 inclusief verzendkosten. Voor donateurs € 5,00. (ISBN: 90-805475-3-0)

Verder met meningitis/sepsis - zo lang de voorraad strekt

Interviews met patiënten en ouders. Vier indrukwekkende verhalen over de ziekteperiode, maar vooral over de periode erna. Sommige patiënten houden klachten waardoor het leven niet verder kan gaan zoals het ging voor de ziekte. Er moet een weg gevonden worden in de medische wereld, begrip komen uit de omgeving, toekomstverwachtingen moeten worden aangepast.
Men vindt een weg, maar het wordt nooit meer zoals het was...

Prijs: € 7,50 inclusief verzendkosten. Voor donateurs € 5,00. (ISBN/EAN 978-90-805475-4-4)

Meningitisverhalen - nog enkele exemplaren

Boek ErvaringsverhalenHet boek (ruim 125 pagina's) bevat 27 verhalen van mensen die zelf of in hun directe omgeving met meningitis/sepsis te maken hebben gehad. Het betreft ervaringen met zowel een 'goede' als 'slechte' afloop. Het boek is geïllustreerd met tekeningen van kinderen.

Prijs: €7,50 inclusief verzendkosten. Donateurs betalen alleen verzendkosten.
(ISBN: 90-805475-1-4)

Windkracht 6

Windkracht 6Windkracht 6 (geen NMS uitgave) is een vanuit het hart geschreven verhalenbundel die boeit van begin tot eind. De auteur, Agnes van Overveld, kreeg in 2010 hersenvliesontsteking. Ze vertelt over de breuk in haar levenslijn, zoals zij dat noemt, en over de successen in haar zoektocht naar herstel. Dit doet ze om lotgenoten op weg te helpen, en om onzichtbaar letsel zichtbaar te maken.

Ze vertelt ookover de bijzondere vriendschap die zij kreeg met Ria, die op haar zestiende blind werd. Agnes deelt de warmte uit die vriendschap graag, omdat het gevoel dat je van betekenis bent voor een ander — zo heeft zij ervaren — het beste gevoel ter wereld is.

Bovendien kreeg zij toestemming om Ria’s verhaal vast te leggen vanaf het moment dat zij blind werd in 1956; een zoektocht die net als die van Agnes gepaard ging met diepte- en zeker ook hoogtepunten, en lezers een welverdiendhartonder de riem zou kunnen steken.

Meer informatie en bestellen op windkracht6.info

God's Humor, mijn leven na encefalitis - Dit boek is niet meer te bestellen bij de NMS

M V Welie Omslag NLEen recht vanuit het hart geschreven boek van Marius van Welie en Elise Verberg. Het beschrijft op levendige wijze de gevolgen en impact van encefalitis. Het voorwoord is van Siebe Riedstra, secretaris-generaal van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, voormalig werkgever van Marius van Welie. 

Behoefte aan nazorg - Dit boek is niet meer te bestellen bij de NMS

Hulpvraag van ouders van wie het kind hersenvliesontsteking heeft doorgemaakt (69 pagina's). Geschreven door Daniëlle Zaad. Een persoonlijke ervaring van een ouder met een professionele achtergrond.

(ISBN/EAN: 978-90-805475-7-1)

Mart - Dit boek is als PDF te downloaden

Een boek over een jongetje van vijf jaar dat het niet mocht winnen van een vreselijke ziekte: meningokokkenziekte. Een boek over de laatste dagen van Mart zijn leven. Over wanhoop, machteloosheid, onbegrip en verdriet, over kracht, hoop en loslaten.
"Loodzwaar, maar prettig leesbaar" (Bron: De Limburger).

ISBN/EAN 978-90-805475-5-1