24 november Bijeenkomst voor nabestaanden

Samen praten, ervaringen uitwisselen, praten over diegene die je verloren hebt, verdriet, frustratie, onmacht, verbazing, anekdotes. Zonder oordeel, met begrip. In Fletcher Amersfoort/Soest.

Wat

Bijeenkomst voor mensen die een naaste hebben verloren door meningitis/sepsis
Waar: Amersfoort/Soest - Fletcher Hotel Birkstraat (of in directe omgeving, afhankelijk van aantal deelnemers).

Tijd

12.30-15.30 uur: lunch en kennismaking, daarna gesprek in groep/groepjes. Binnen of buiten met een boswandeling, afhankelijk van het weer en hoe het loopt.
Vanuit de NMS en voor inhoudelijke vragen zijn Merel Mootzelaar en Wilma Witkamp aanwezig. Specifieke wensen?: Laat het ons weten, dan doen we ons uiterste best die te realiseren.
Aanvulling 20 oktober: wij zijn bezig om een spreker te krijgen over het onderwerp 'de dood'. Wij houden u via onze site op de hoogte wanneer hier ontwikkelingen over zijn.

Achtergrond

Een aantal mensen heeft ons gevraagd om dit jaar weer een bijeenkomst te organiseren voor nabestaanden van kinderen/partners die overleden zijn door meningitis/sepsis. De geplande bijeenkomst op 5 oktober bleek niemand uit te komen.
Lotgenoten hebben een ongewilde band.  Of het nu kort of lang geleden is dat je iemand hebt verloren aan meningitis/sepsis. Samen praten, ervaringen uitwisselen, praten over diegene die je verloren hebt, verdriet, frustratie, onmacht, verbazing, anekdotes, het kan besproken worden zonder oordeel, met begrip.
Het verdriet en hoe hier mee verder te leven, dat blijft voor ieder zelf en kan een ander niet wegnemen. Een (live) gesprek met lotgenoten kan opluchten: een gesprek waar je aan een half/geen woord genoeg hebt om elkaar te begrijpen en te steunen.

Binnen facebook-groepen gebeurt dit ook. Maar niets blijkt zo prettig om elkaar 'in het echt' te zien, bleek onder andere op de familiedag op 5 oktober.

Donateurs:deelname is kosteloos,
Niet-donateurs uur EUR 15,00 pp als tegemoetkoming voor lunch/koffie/thee/fris.
Verhinderd na opgave? Laat ons dit zo snel mogelijk weten. Voor afzeggingen binnen 7 dagen voor 24 november kunnen wij kosten in rekening brengen ivm de reservering van locatie en catering.

Aanmelden

Heeft u belangstelling voor deze bijeenkomst, laat ons dit weten via mail naar: info@meningitis-stichting.nl met vermelding van naam/namen of telefonisch: 035-5880072.