Wereldvaccinatieweek

24-30 april is het Wereld Vaccinatieweek. Deze dag is in het leven geroepen door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO).

Doel van Wereld Vaccinatieweek is aandacht voor vaccins als middel om mensen van alle leeftijden te beschermen tegen ziektes. Jaarlijks worden miljoenen levens gered door vaccinatie, waarmee vaccins een van de meest succesvolle en kosteneffectieve middelen is ter bevordering van volksgezondheid. Toch zijn er nog ongeveer 20 miljoen niet of niet volledig gevaccineerde kinderen wereldwijd op dit moment.

Het thema van Wereld Vaccinatieweek is: Samen beschermd - Vaccins werken! De campagne geeft aandacht aan 'Vaccinhelden' wereldwijd, van ouders tot gezondheidswerkers en onderzoekers, die meewerken aan het voorkomen van ziekte door vaccins.

In Nederland is er op dit moment veel discussie over wel of niet vaccineren. Met betrekking tot meningitisvaccins kan de NMS daar kort over zijn: Meningitis/sepsis gun je niemand. De voordelen (voorkomen van meningokokkenziekte) weegt niet op tegen de nadelen (tijdelijke bijwerkingen door de vaccinatie). Want #hetzaljemaargebeuren #meningitis #sepsis #meningokokkenziekte. Zie ook de ervaringsverhalen op deze website.

Meer informatie op de WHO website (Engelstalig)