Quinten kreeg neonatale meningitis

Quinten (6 jaar) was 4 dagen oud toen ik zelf ziek maar hij ook ziek werd. 

Hij lag naast me in een babywiegje in het ziekenhuis, hij lag daar te kreunen en was kanarie geel geworden. Ik zei nog dat het niet goed was, maar de zuster zei tegen me dat hij tevreden lag. Iets zei me dat het niet goed was.

38,8 graden

Ik zei meteen meet zijn temperatuur dan kan hij daarna zijn fles krijgen. Helaas had hij een temperatuur van 38,8 graden. Dit was niet goed en kinderarts werd erbij gehaald. Zij namen Quinten gelijk mee naar de afdeling neonatologie. Daar zijn ze een tijdje met hem bezig geweest.  Lumbaal puncties,  infuus,  sonde, hart monitor en ook nog onder de lamp vanwege geelzucht. Hij lag kritiek! Wisten niet of hij het ging halen. Ze gingen hem behandelen voor meningitis,  alleen wisten ze niet zeker of dat het was want lumbaal puncties lukte niet. Hij heeft totaal 11 lumbaal puncties gehad.

Antibiotica sloeg niet aan

Nadat hij 1 week oud was mócht hij 2x per dag antibiotica. Weer een week later sloeg helaas de antibiotica niet meer aan (wat een domper want hij moest 3 weken antibiotica krijgen) hij kreeg weer hoge koorts en de kinderarts werd uit zijn bed gebeld. 

Hij kreeg echo van zijn hersenen,  weer andere antibiotica. Hij kreeg een picc-lijn  (speciaal infuus voor langdurig gebruik van antibiotica).

Mijn mooiste verjaardagscadeau: naar huis!

Gelukkig ging het steeds beter en na 5 weken ziekenhuis mócht hij naar huis met antibiotica die de thuiszorg bij hem aansloot. Nadat hij totaal 6 weken antibiotica had gehad was hij eindelijk klaar! Mooiste verjaardagscadeau kon ik me niet wensen,  ik was die dag jarig. 

Ongespecificeerde neurobiologische ontwikkelingsstoornis

Tijdens zijn ontwikkeling zag ik dat hij niet ontwikkelde zoals zijn buurjongetjes die paar weken schelen met elkaar. Hij had last van prikkels, motorisch liep hij achter een uiteindelijk ook spraak taal. Daarbij kreeg hij driftbuien. Na allerlei onderzoeken en trajecten weten we nu dat hij Ongespecifiseerde Neurobiologische Ontwikkelingsstoornis heeft,  oftewel de oude PDD-NOS. 

Driftbuien en slecht luisteren

Hij zit op speciaal basisonderwijs waar hij het heel goed doet. Helaas nog ontzettend veel driftbuien en slecht luisteren. Zitten nu in therapie met hem maar lijkt nog niet te werken. 

Moederinstinct

Ik ben blij dat ik overal mijn moederinstinct heb gevolgd en eigenlijk naar weinig mensen luisterde, die zeiden altijd het komt goed. Maar als ik daar naar had geluisterd dan waren we verder van huis geweest en liep hij nog meer achter in ontwikkeling.