Overleven in plaats van leven

Ik hoop dat er wat erkenning komt voor mensen zoals ik die onzichtbare gevolgen dragen die wel een ernstige belemmering vormt in het dagelijks functioneren.

De huisarts herkende de symptomen direct

Op 5 jarige leeftijd kreeg ik de bacteriële vorm van meningitis. Gelukkig herkende de huisarts de symptomen direct en werd ik opgenomen in het ziekenhuis. In die tijd lag je in quarantaine herinner ik me nog. Na ontslag bleef ik tot mijn 16e onder controle bij de neuroloog.

Ogenschijnlijk geen gevolgen

Ogenschijnlijk had ik geen gevolgen maar tijdens mijn leven worstel ik met chronische overbelasting, raak ik snel overprikkeld en herken/voel ik mijn eigen emoties niet. Vermoeidheid speelt een grote rol. Met als gevolg dat ik ontelbare werkplekken heb gehad en daar steeds uitviel met burn-out klachten.

Hersenletsel

Relaties liepen op de klippen en ik neigde naar depressie. Nu, na 44 jaar overleven in plaats van leven toont een neuropsychologisch onderzoek hersenletsel aan. Met name de informatie verwerking is erg vertraagd en het praktisch probleemoplossend vermogen zwak. Doordat mijn verbale IQ boven gemiddeld is ( kloof van 36) heb ik strategieën ingezet waardoor mijn letsel niet opviel . Hierdoor raakte ik wel chronisch overbelast en pleegde ik roofbouw op mijn lichaam.

Geen erkenning van bedrijfsart en UWV

De bedrijfsarts en UWV erkennen mijn hersenletsel niet en daardoor ben ik genoodzaakt te blijven werken wat dus niet lukt. Ik hoop dat mijn bijdrage er toe leidt dat er meer erkenning komt voor mensen zoals ik, want de kwaliteit van leven is laag door de druk die telkens gelegd wordt waar je niet aan kan voldoen.

Monique