Middenoorontsteking

Onze zoon kreeg toen hij 6 maanden oud was een middenoorontsteking en een paar uur later was hij zo ziek dat ik het niet meer vertrouwde. Ik wilde hem temperaturen en hij reageerde met huilen toen ik zijn beentjes optilde. Daar schrok ik van, want heel vaag wist ik dat dat niet goed was en ik vermoedde dan ook een hersenvliesontsteking.

Hersenvliesontsteking

Het duurde ongeveer 1 a 2 uur voor de arts kwam. Deze twijfelde omdat hij geen nekstijfheid had maar belde toch de kinderarts en we konden meteen komen. Er was daar niet zoveel voor nodig om een hersenvliesontsteking te constateren. Na een punctie uit zijn rug was het helemaal duidelijk. Hij kreeg een infuus en kwam aan de monitor te liggen.

Spannende 48 uur

Na een spannende 48 uur kwam er iets verbetering in zijn toestand. Nog eens 48 uur later was hij al een heel stuk beter en de negende dag na opname mocht hij weer naar huis. 
Nu drie-en-een halve maand later is hij nog geen week zonder hoge koorts, ontstoken oren en hevige verkoudheid geweest. Of hij nog andere gevolgen heeft over gehouden zal de tijd moeten leren.
A.C. te L.