Inga kreeg encefalitis met blijvende gevolgen

Ik ben Inga, 41 jaar samenwonend en we hebben een zoon van 12 met autisme. In december 2010 heb ik een virale hersenweefselontsteking/encefalitis gehad en daarbij 12 dagen in het ziekenhuis gelegen.

Klachten

Ik was werkzaam als verpleegkundige in datzelfde ziekenhuis. Ik heb best veel klachten overgehouden, het letsel is niet op scans te zien maar kwam duidelijk naar voren in het neuropsychologisch onderzoek.

Problemen heb ik vooral op cognitief vlak, concentratie, vermoeidheid, probleemoplossend vermogen werkt niet meer goed, blokkeren in mijn denken, blokkeren in mijn lopen (rechterbeen blokkeert). Ik ben overgevoelig voor veel geluiden en andere prikkels en heb bijna iedere dag hoofdpijn,...

Arbeidsongeschikt en iva-uitkering

In mei 2012 ben ik volledig arbeidsongeschikt verklaard en ontvang sindsdien een iva-uitkering. In dat jaar heb ik er ook een functionele neurologische stoornis bij gekregen door een combinatie van PTSS uit mijn jeugd en enkele keren verkeerd prikken bij lumbale puncties. Hierdoor heb ik niet-epileptische aanvallen en erg veel pijn over mijn hele lichaam. De signalen van de kleine zenuwen worden niet goed doorgegeven aan de hersenen en daardoor reageert mijn lichaam verkeerd op bepaalde signalen.

Goede en minder goede dagen

Ik heb goede dagen en minder goede dagen en ronduit slechte dagen. Heb ondertussen ook wat meer hulpmiddelen nodig omdat het lopen minder gaat. Voor kleine stukjes heb ik krukken en binnen gebruik ik nu ook een trippelstoel. Voor buiten heb ik een rolstoel en dit jaar ook een scootmobiel gekregen van de WMO. En ik krijg ook huishoudelijke hulp.

Genieten

Ik probeer te genieten van ons gezinnetje. We hebben ook 2 Bengalen (katten) Sam en Frits en dat zijn heerlijke maatjes voor ons.

 

Dit is zo een beetje mijn verhaal.

Groetjes Inga.