Henk krijgt meningitis door TBC

Goedendag....mn naam is henk en ik ben 60 jaar. Ik heb in april vorig jaar (2018) TBC meningitis gehad.

Naar het ziekenhuis

Ik had constant hoofdpijn, kon niks verdragen, zonnebril op, het werd erger. De huisarts kwam omdat mijn vriendin erop stond, in de tussentijd viel ik steeds weg. Dus ben opgenomen in het Isala ziekenhuis te Zwolle. Daarna meteen een lumbaal punctie gehad ( niks gevoeld en gemerkt )

Uitslag lumbaalpunctie: TBC meningitis

Uitslag na vier dagen was....TBC meningitis...in het Isala heb ik ruim twee en een halve week gelegen, medicijnen werden breed uitgezet. Met infuus erbij.

Naar Beatrix Oord

Daarna werd ik overgeplaats naar Haren in Beatrix Oord. Daar heb ik ruim vier maanden gelegen.. veel zorg en heel veel pillen geslikt (begin stadium was het 26 stuks per dag ). Veel liefde, aandacht, veel zorg en therapie

De artsen waren angstig omdat dit niet zoveel voorkomt. Ik lag op de afdeling TBC, daar waren 34 patiënten met long-TBC, ik was de enige met TBC meningitis. Een zware en angstige tijd was dat...veel dips en downs....

Herstellen

Elke 6 weken een longfoto. De artsen waren angstig, want het kon ook naar mijn longen gaan. Elke drie dagen bloedprikken voor de lever; ik kreeg hoge leverwaarde dóór de medicijnen. In de tussentijd herstellen en herstellen. En nu ben ik nog bezig met herstellen. Op 8 mei moest ik stoppen met pillen slikken na een jaar.

Hersenscan

ik ben nu al 15 maanden verder en heb een hersenscan gehad op 3 juli. Over een werk de uitslag, de neuroloog wil de oude foto met de nieuwe foto vergelijken. Dus nog spanning. 4 weken geleden heb ik weer een lumbaal punctie gehad in het Isala ziekenhuis in Zwolle. Dat was pijnlijk en ik had het gehad, kreeg vreselijke huilbuien, ik als een grote kerel...

Revalideren

Na Haren heb ik 5 weken in de Vogellanden gelegen in zwolle....dat was revalideren, nu al een tijdje thuis. Ppffff.....zwaar, erg zwaar is dit.

NAH

En elke dag bezig met herstellen...duurt erg lang. Ook last van prikkels, en soms eve mijn balans kwijt. Ook heb ik NAH overgehouden van mijn ziekte.

Uniek

Mijn artsen vonden me uniek, omdat dit weinig voorkomt, in hun loopbaan hebben mijn 2 artsen dit weinig gezien...

Groet, Henk Hartog uit Kampen