Donateur worden

Donateurschap

U wordt donateur door een bijdrage van € 25,50 te doen. Dit kan op 2 manieren:

1. Via doneermodule

a. Doneer € 25,50 via onderstaande doneerknop

b. U komt na uw overboeking via ideal of creditcard op een formulier waar u uw gegevens invult om uw donateurschap te bevestiging

2. Via eigen overboeking

a. Stuur een mail met uw huisadres en vermelding dat u donateur 2019 wordt naar nmsinfo@meningitis-stichting.nl

b. Doneer € 25,50 rechtstreeks op onze rekening via een eigen overboeking naar onze rekening: NL63RABO01432.48.812, ten name van Nederlandse Meningitis Stichting, onder vermelding van 'donateur 2019' en uw naam & adresgegevens.

U kunt er uiteraard ook voor kiezen om een jaarlijkse periodieke overboeking te doen.

LET OP

• Uw donateurschap is definitief nadat wij zowel uw gegevens als uw betaling hebben ontvangen.
  • Zonder uw adresgegevens moeten wij uw bijdrage als gift beschouwen.

Waarom donateur/lid worden van de NMS?

1. U blijft op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van meningitis/sepsis/encefalitis.
  2. Onze vrijwilligers staan voor u klaar om advies te geven of een luisterend oor te bieden.
  3. U kunt kosteloos of met korting deelnemen aan onze lotgenotenbijeenkomsten en/of bijeenkomsten met experts.
  4. U ontvangt de NMS nieuwsbrief (vooralsnog digitaal).
  5. Wij kunnen uw belangen beter behartigen met een grotere achterban (aantal donateurs) en staan sterker in de lobby die we samen met andere (hersen)patiëntenorganisaties voeren.
  6. Ons werk maakt mensen met een meningitis/sepsis/encefalitis ervaring en hun naasten sterker.
  7. Door uw steun kunnen wij het lotgenotencontact uitvoeren en verbeteren.
  8. Door uw steun kunnen we meer vrijwilligers werven en u daardoor beter steunen en informeren.
  9. Door uw steun kunnen wij onderzoek naar het ziektebeeld en de behandeling van meningitis/sepsis/encefalitis stimuleren, evenals onderzoek naar de beschermingsmogelijkheden (vaccins) ter voorkoming van deze ziektebeelden.
  10. Hoe meer donateurs, hoe groter ons bestaansrecht! Onze subsidiegever (PGO) geeft alleen subsidies als wij minimaal 100 donateurs/leden hebben die jaarlijks bijdragen.

Vergoeding kosten patiëntenorganisatie

Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden uw kosten voor een patiëntenorganisatie.
Via onderstaande link ziet u welke zorgverzekeraars mogelijk een vergoeding geven
voor uw jaarlijkse vaste donatie (lidmaatschap) bij de Nederlandse Meningitis Stichting.
Deze site van de Patiëntenfederatie Nederland kan u ook helpen met het maken van een keuze als u wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Meer informatie over vergoeding deelname aan patiëntenverenigingen (Patiëntenfederatie Nederland)