Uw jaarlijkse bijdrage van €25,50 is onmisbaar voor ons werk voor u!

Waarom donateur/lid worden van de NMS?

1. U blijft op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van meningitis/sepsis/encefalitis.
  2. Onze vrijwilligers staan voor u klaar om advies te geven of een luisterend oor te bieden.
  3. U kunt kosteloos of met korting deelnemen aan onze lotgenotenbijeenkomsten en/of bijeenkomsten met experts.
  4. U ontvangt 2 keer per jaar de NMS nieuwsbrief (vooralsnog digitaal).
  5. Wij kunnen uw belangen beter behartigen met een grotere achterban (aantal donateurs) en staan sterker in de lobby die we samen met andere (hersen)patiëntenorganisaties voeren.
  6. Ons werk maakt mensen met een meningitis/sepsis/encefalitis ervaring en hun naasten sterker.
  7. Door uw steun kunnen wij het lotgenotencontact uitvoeren en verbeteren.
  8. Door uw steun kunnen we meer vrijwilligers werven en u daardoor beter steunen en informeren.
  9. Door uw steun kunnen wij onderzoek naar het ziektebeeld en de behandeling van meningitis/sepsis/encefalitis stimuleren, evenals onderzoek naar de beschermingsmogelijkheden (vaccins) ter voorkoming van deze ziektebeelden.
  10. Hoe meer donateurs, hoe groter ons bestaansrecht! Onze subsidiegever (PGO) geeft alleen subsidies als wij minimaal 100 donateurs/leden hebben die jaarlijks bijdragen.

Voor het vaste bedrag van € 25,50 per jaar wordt u donateur/lid. U steunt hiermee onze stichting en haar doelstellingen.

• U ontvangt na aanmelding het boekje 'Pim de pneumokok' met tekeningen van Jillian Schirnhofer (van het tv programma 'Jill')
  • 2 maal per jaar de NMS nieuwsbrief.
  • U kunt gratis of met korting deelnemen aan contactdagen.
  • U kunt contact opnemen met een ervaringsdeskundige/lotgenoot voor vragen of een luisterend oor. Hebben wij een antwoord niet paraat? Dan nemen wij contact op met een medisch adviseur.

Hoe wordt u donateur?

U wordt donateur door € 25,50 te doneren via de donateursmodule of door rechtstreeks over te maken op onze eigen bankrekening.

Gift

Uiteraard bent u ook van harte welkom om een (eenmalige) gift te doen.

Sponsoring

Sponsoring valt onder de normale ondernemingskosten. Die kosten zijn aftrekbaar bij het berekenen van de jaarwinst. Wilt u ons sponsoren? Neem dan contact op met onze penningmeester, Lennart Hartog (penningmeester@meningitis-stichting.nl).

Vergoeding kosten patiëntenorganisatie

Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden uw de kosten van een patiëntenorganisatie.
Via onderstaande link ziet u welke zorgverzekeraars mogelijk een vergoeding geven
voor uw jaarlijkse vaste donatie (lidmaatschap) bij de Nederlandse Meningitis Stichting.
Deze site van de Patiëntenfederatie Nederland kan u ook helpen met het maken van een keuze als u wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Meer informatie over vergoeding deelname aan patiëntenverenigingen

Privacy

Uiteraard gaat de NMS zeer zorgvuldig met uw gegevens om en zal deze nooit aan derden overhandigen, tenzij u daarom vraagt (bijvoorbeeld voor het inwinnen van advies bij een medisch adviseur). Zie hiervoor ook onze privacyverklaring.