Boekjes

Onderstaande boekjes zijn via e-mail bij ons aan te vragen.

Pim de pneumokok

In navolging van het boekje over meningokokkenziekte, is er ook een boekje verschenen over pneumokokken. Hierin vertelt Pim de pneumkok over de ziektes die hij en zijn familie kunnen veroorzaken: hersenvliesontsteking, bloedvergiftiging, longontsteking en oorontsteking. Zijn verhaal wordt ondersteund door tekeningen. Het is bedoelt voor kinderen in de lagere schoolleeftijd, maar ook voor volwassenen een handig hulpmiddel om meer kennis te krijgen over de pneumokok.

Het boekje is geïllustreerd door Jillian Schirnhofer, o.a bekend van het televisieprogramma 'Jill' op AVROTROS, teken-, knutsel- en bakboeken, de romans van Elvy. 

Prijs: € 7,50 inclusief verzendkosten.

Voor donateurs geldt een speciale prijs van â‚ € 5,00.

ISBN/EAN-978-90-805475-6-8

Voorkant PimPim 2 (1)Pim 3

 

Meningokokkenziekte, Menno de meningokok vertelt

Menno

De NMS geeft een boekje uit voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het boekje heeft 36 pagina's, waarvan 22 full color tekeningen zijn.
Wat is nu precies meningokokkenziekte?
Wat gebeurt er in je lichaam, wat doen de dokters, wat kun je er aan overhouden en hoe het gaat als je weer naar huis gaat.
Ook voor volwassenen kan het een goed hulpmiddel zijn om te begrijpen wat er precies gebeurd is!

Prijs: â‚ € 7,50 inclusief verzendkosten.

Voor donateurs geldt een speciale prijs van â‚ € 5,00.
(ISBN: 90-805475-3-0)

God's Humor, mijn leven na encefalitis

M V Welie Omslag NLEen recht vanuit het hart geschreven boek van Marius van Welie en Elise Verberg. Het beschrijft op levendige wijze de gevolgen en impact van encefalitis. Het voorwoord is van Siebe Riedstra, secretaris-generaal van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, voormalig werkgever van Marius van Welie. Lees meer over dit boek.

Meningitisverhalen

Boek ErvaringsverhalenHet boek (ruim 125 pagina's) bevat 27 verhalen van mensen die zelf of in hun directe omgeving met meningitis/sepsis te maken hebben gehad. Het betreft ervaringen met zowel een 'goede' als 'slechte' afloop. Het boek is geïllustreerd met tekeningen van kinderen.

Prijs: â‚ €7,50 inclusief verzendkosten

Donateurs betalen alleen verzendkosten.
ISBN: 90-805475-1-4

Behoefte aan nazorg

Hulpvraag van ouders van wie het kind hersenvliesontsteking heeft doorgemaakt (69 pagina's). Geschreven door Daniëlle Zaad. Een persoonlijke ervaring van een ouder met een professionele achtergrond.

Prijs: â‚ € 7,50 inclusief verzendkosten
Voor donateurs geldt een speciale prijs van â‚ € 6,00.

(ISBN/EAN: 978-90-805475-7-1)

Verder met meningitis/sepsis

Interviews met patiënten en ouders. Vier indrukwekkende verhalen over de ziekteperiode, maar vooral over de periode erna. Sommige patiënten houden klachten waardoor het leven niet verder kan gaan zoals het ging voor de ziekte. Er moet een weg gevonden worden in de medische wereld, begrip komen uit de omgeving, toekomstverwachtingen moeten worden aangepast.
Men vindt een weg, maar het wordt nooit meer zoals het was...

Prijs: â‚ € 7,50 inclusief verzendkosten

Voor donateurs geldt een speciale prijs van â‚ € t,00.

ISBN/EAN 978-90-805475-4-4

Mart - uitverkocht

Een boek over een jongetje van vijf jaar dat het niet mocht winnen van een vreselijke ziekte: meningokokkenziekte. Een boek over de laatste dagen van Mart zijn leven. Over wanhoop, machteloosheid, onbegrip en verdriet, over kracht, hoop en loslaten.
"Loodzwaar, maar prettig leesbaar" (Bron: De Limburger).

Prijs: â‚ € 10,00 inclusief verzendkosten

Voor donateurs geldt een speciale prijs van â‚ € 7,00.
ISBN/EAN 978-90-805475-5-1